Cégkrónika

Nagykanizsa közterületein a XX. század elejéig csekély számú közkútból biztosította vízigényét a lakosság.

A város vízellátásának alapját az 1916-ban létesített honvédségi vízmű képezte, ahol a vízellátással egy időben, szenny- és csapadékvíz csatornát és szennyvíztisztító berendezést létesítettek. 1921-ben vette át a város a honvéd kincstártól a vízművet. 1966- ban elkészült a város vízellátási és csatornázási programja, amelyben az állt, hogy a város környékén fúrandó mélyfúrású kutakból pótolják a hiányt.

A végleges megoldás a murai vízmű megépítése lett, amely 1972-re készült el. Nagykanizsa és környékének (22 település) teljes vízellátása jelenleg is a murai vízbázisról történik.

A Délzalai Víz- és Csatornamű Rt. 2002. október 1-től önkormányzatok által alapított részvénytársaságként, 2006. április 28.-tól zártkörű részvénytársaságként (jelenleg 105 tulajdonos önkormányzattal) működik.

Bevezetésre került az integrált minőség irányítási rendszer (MIR, ISO 9001) és a környezetirányítási rendszer (KIR, ISO 14001), valamint az ISO 22 000 szabvány szerinti HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer.

A Délzalai Vízmű ZRt. laboratóriuma akkreditált (NAT-1-1394/2012.) laboratóriumként működik. Az elmúlt években jelentős gépészeti fejlesztések történtek, és elkészültek a több mint 50 éve épült központi irodaépületek belső felújítási munkái.

Az új ügyfélszolgálati és informatikai központ kialakítása a Kisfaludy utcai központi irodaházban 2011. évben befejeződtek.

2011-ben megkezdődött az Európai Unió által támogatott környezetvédelmi nagyberuházás, ami 2014-ben fejeződött be.

A projekt Nagykanizsa és térsége szennyvíz-elvezetési agglomeráció még ellátatlan területeit fedi le. A meglévő szennyvíztisztító telep korszerű technológiai fejlesztése a térség legbiztonságosabb szennyvíztisztítását, a legnagyobb hatásfokú biológiai tisztítást valósítja meg, harmóniában a természettel.

A beruházás tervezett összköltsége nettó 11,1 milliárd forint.

 
Írjon nekünk!

Írja meg nekünk észrevételeit, ötleteit amelyekkel segítheti a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRt. munkáját

tovább »
GY.I.K.

Azaz a "gyakran ismételt kérdések".

tudjon meg többet ...