Tisztelt Kanizsai Polgár, kedves Látogató!

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere

Tisztelettel köszöntöm Önt Nagykanizsa Megyei Jogú Város honlapján!

Örömömre szolgál, hogy érdeklődik városunk iránt, és meglátogatta internetes oldalunkat.

Nagykanizsa - hazánk legzöldebb települése, mely Magyarország dél-nyugati kapujaként egy modern, dinamikusan fejlődő megyei jogú város. Fő vonzerejét Toszkánát idéző fekvése, nagy múltra visszatekintő történelme és polgári hangulata adja. Bár a hajdan európai hírűvé vált középkori várat Lipót császár lebontatta, annak téglái tovább élnek a város épületeiben, Ferences templomában. Nagykanizsa jelenlegi arculatának és identitásának alapját ez az örökség és a XIX-XX. századforduló polgárosodó időszakának értékei jelentik, mivel ekkor teljesedett ki a város kereskedelme, ipara és kulturális élete. Ebből adódik, hogy Nagykanizsa, Murafölde térség kereskedelmi és kulturális központja, és történelmet sugalló utcái, zöld terei és parkjai e múlt gazdag örökségének lenyomatai, amelyek visszatükröződnek gazdag rendezvénykínálatában is, a Bor és Dödölle-, a Fánk- vagy éppen a Sör és Fúvószenei Fesztiválban.

A történelmi belváros az Erzsébet térrel, a kultúra és művészet megannyi arca, az élményekben gazdag környezet, a Csónakázó-tó szépsége, városunk különleges középületei és templomai, történelmi emlékei, sokszínű rendezvényei mind-mind együtt erősítik Nagykanizsa vonzerejét, és lehetőséget biztosítanak az idelátogatóknak a pihenésre és szórakozásra.

Nagy szeretettel hívunk és fogadunk minden érdeklődőt akár egy rövid vagy egy hosszabb kikapcsolódásra, esetleg végleges letelepedésre, sikeres vállalkozása beindítására.

A honlaphoz hasznos és kellemes időtöltést kívánok, Nagykanizsa vendégszerető lakossága nevében pedig szeretettel hívok és várok mindenkit városunkba!

Balogh László

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere