A World Walking Day, vagyis a világ gyaloglónapja a Rio de Janeiró-i Földkonferenciához kapcsolódva indult útjára 1992. június 7-én.
Magyarországon elõször 1999-ben rendeztek ilyen napot október elsõ hetében. A program célja, hogy idõsek és fiatalok jó levegõn, néhány km-es gyaloglással tegyenek lépést egészségük megõrzése érdekében, s szokjanak hozzá e nem megerõltetõ testmozgáshoz.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata és Idõsügyi Tanácsa nevében – az elmúlt évek kedvezõ fogadtatása alapján is – felhívást teszek közzé Nagykanizsa város lakossága, az oktatási intézmények, egyéb közösségek felé, hogy csatlakozzanak a Gyalogló Világnapi rendezvényünkhöz, és minél többen vegyenek részt a 2017. október 4-én (szerdán) sorra kerülõ „6 km az egészségért” gyalogtúrán.


8.00 órától Gyülekezés az Erzsébet téren
8.30 Polgármesteri köszöntõ
8.35 Részvételi kuponok kiosztása
8.45 óra Indulás az Erzsébet térrõl
Útvonal: Erzsébet tér - Rozgonyi utca - Eötvös tér - Teleki utca - Kaposvári út - Csónakázó tó
10.00 „Levezetõ” torna mindenkinek az önkormányzati vendégháznál, ahol a gyalogtúrán részvevõket forró teával és zsíros, lekváros kenyérrel várjuk.
10.30 Ajándéksorsolás

Kérjük a csatlakozni kívánó iskolákat, osztályközösségeket, idõsügyi klubokat, cégeket, egyéb kollektívákat, hogy ezen szándékukat a várható létszám megjelölésével 2017. szeptember 30. napjáig szíveskedjenek jelezni dr.Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó felé a 06 20 8492309 telefonon vagy a szabados.gyula@nagykanizsa.hu email címen.

Mindazon közösségek vezetõi részére, akik legalább 20 fõvel vesznek részt az eseményen, az önkormányzat egy feliratos pólót ajándékoz.

Nagykanizsa, 2017. szeptember 11.
Dénes Sándor,
polgármester,
az IT elnöke

A hivatalos felhívás letöltése