Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje által kezdeményezett EGY DOBOZNYI SZERETET jótékonysági akció az idei esztendõben is útjára indul, hogy az elõzõ évekhez hasonlóan újra örömet és boldogságot hozzon sok kisgyermek számára Karácsony ünnepére. Az akció a Nagykanizsai Református Egyházközséggel, Nagykanizsa Megyei Jogú Várossal, a KULCS Egyesülettel és a Thúry Vitézlõ Oskolával összefogásban valósul meg ezévben is.

 

A CsodaPontok szerepe azért fontos, mert egy-egy közösség központjaként általuk sokkal szélesebb körben érhetjük el a segíteni szándékozókat, és szerezhetünk információt a segítségre szorulókról.

Az összegyûjtött ajándékokat az idei évben is elsõsorban a térségben élõ gyermekekhez szeretnék eljuttatni, az intézményvezetõk, polgármesterek, közösségek vezetõinek iránymutatása alapján. Ezen túl – és ez a szervezõk célkitûzése -, ha nagyon sok ajándék gyûlik össze, akkor a határon túli, kárpátaljai és erdélyi rászoruló magyar gyermekek Karácsonyát szeretnénk szebbé tenni egy-egy cipõsdobozzal.

Az idei évben külön szeretnénk hangsúlyozni, hogy a szeretet-dobozok számos családban az egyedüli ajándékot jelentik a gyermekeknek, így fontosnak tartjuk kérni, és az adakozókhoz eljuttatni az üzenetet, amely szerint olyan csomagot állítsunk össze, amelyet saját gyermekünknek, szerettünknek is szívesen ajándékoznánk, amelynek a mi kis szeretteink is örülnének. Emellett buzdítunk mindenkit, írjon pár sort a csomagba, egy kedves üzenettel, rajzzal tegye még tartalmasabbá ajándékát. Ebben is számítunk CsodaPontjaink segítségére.

Már létrejöttek az elsõ Szeretet-Doboz CsodaPontok: Nagykanizsa MJV Önkormányzata - PMH  Polgármesteri Kabinet, Református Parókia, Thúry Vitézlõ Oskola, Tourinform Iroda, ahol a felajánlott ajándékokat összegyûjtik. A késõbb csatlakozó CsodaPontokról az érdeklõdõk a kanizsafest.hu/advent oldalon tájékozódhatnak, amely november 9-étõl indul.

Természetesen a további pontok számára is biztosítunk -az elõzõ évekhez hasonlóan- táblát, plakátot és szórólapot, amelyeket a Tourinform irodában tudnak átvenni.

Az akció 2018. november 9-tõl december 14-ig tart, hiszen figyelemmel kell lennünk a csomagok Karácsony elõtti kiszállítására is.

Kérem, amennyiben idén is számíthatunk Önre, CsodaPont szerepvállalását szíveskedjen adatpontosítással megerõsíteni 2018. november 14-ig a szeretetdoboz@nagykanizsa.hu e-mail címen vagy +36 20/849 2308-as telefontszámon.